Hjälp med inloggning

Du måste logga in för att se dina uppgifter på Mina sidor. Det gör du enkelt med BankID eller mobilt BankID. Här nedanför finns mer information om de olika inloggningssätten.

Du måste logga in för att se dina uppgifter på Mina sidor. Det gör du enkelt med BankID eller mobilt BankID. Här nedanför finns mer information om de olika inloggningssätten.

BankID

Ett BankID är en elektronisk ID-handling som intygar för en webbtjänst att du är den du utger dig för att vara.

Det finns två typer av BankID:

  • BankID på fil består av en fil som installeras på din dator. Du kan ladda ner ett BankID på fil genom att först logga in på din Internetbank och sedan följa bankens instruktioner för att beställa och ladda ner BankID till din dator.
  • BankID på kort består av ett digitalt certifikat lagrat på ett smart kort. BankID på kort ger en högre nivå av säkerhet än BankID på fil, och måste skickas till dig via post. Du kan beställa ett BankID på kort genom att logga in på din Internetbank och följa bankens instruktioner för beställning av BankID på kort.

Mina sidor stödjer både BankID på fil och BankID på kort. För att beställa ett BankID ska du i första hand kontakta den bank du är kund i. Använd länken beställ BankID för att se vilka banker som ger ut BankID, och för att få information om hur du skaffar BankID.

Här kan du testa att ditt BankID fungerar.

Här hittar du mer information om BankID.

Mobilt BankID

Mobilt BankID är en e-legitimation som installeras på mobiltelefoner och surfplattor. Med ett Mobilt BankID kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter så länge du har din mobila enhet med dig. För att kunna använda Mobilt BankID behöver du dels installera BankID säkerhetsapp på din mobila enhet, och dels hämta ett Mobilt BankID.

Mobilt BankID ges ut av några av Sveriges banker. För att beställa ett Mobilt BankID ska du i första hand kontakta den bank du är kund i. För instruktioner samt en lista med banker som ger ut Mobilt BankID, använd länken beställ Mobilt BankID.